Du behöver

  • 500 g kassler benfri

Fyllning:

100 g färskost med vitlökssmak
1 kruka färsk basilika
1.5 st pressade vitlöksklyftor (kan uteslutas)

Ugn: 175°

Pastasallad:

6 dl pasta t ex skruvar
vatten + salt
200 g minimajs förvälld
250 g sockerärter förvällda
1 st cocktailtomater ask

Dressing:

2 msk pressad citron
3 msk olja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Finhacka basilikan och blanda den med ost och vitlök.

2
Skär upp kasslern till en platt bit eller skär en djup skåra i köttet och fyll med oströran. Fäst ihop med tandpetare.

3
Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i ca 30 minuter.

4
Gör under tiden salladen. Koka pastan enligt anvisning. Låt den rinna av. Blanda dressingen och häll den över den varma pastan.

5
Blanda ner grönsakerna och servera salladen ljummen till kasslern, skuren i tunna skivor.