Indonesisk rispytt

Längst bak ser du couscouspytt, i mitten rysk pytt i panna och längst fram indonesisk pytt. Från Indonesien kommer denna pytt, som också kallas Nasi Goreng och självklart innehåller ris.

Du behöver

  • 2 dl ris
  • vatten + salt
  • 300 g fläskkött eller skinka
  • 2 msk olja eller margarin
  • 1.5 tsk curry
  • 2 st gula lökar
  • 3 dl vitkål finstrimlad
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor

Garnering:

räkor ca 75 g rensade
2.5 st ananasringar

Omelett:

2 st ägg
2 msk vatten

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på paketet. Skär köttet i små tärningar.

2
Bryn köttet i olja med curryn och efterstek under lock i ca 10 minuter. Finstrimla under tiden lök och vitkål.

3
Lägg lök och vitkål i grytan med kött och låt allt bli mjukt under lock i ytterligare ca 10 minuter.

4
Blanda ner det varma kokta riset och smaksätt med salt, paprika, soja och vitlök. Häll upp det på ett varmt fat och håll det varmt.

5
Vispa ihop ägg och vatten och grädda en omelett som rullas och strimlas.

6
Garnera fatet med räkor, ananas i bitar och omelett.


Kommentar:
Det brynta fläskköttet kan bytas ut mot små bitar av stekt eller grillad kyckling.

Scroll to Top