Du behöver
- 2 dl ris
- vatten + salt
- 300 g fläskkött eller skinka
- 2 msk olja eller margarin
- 1.5 tsk curry
- 2 st gula lökar
- 3 dl vitkål finstrimlad
- 1 tsk salt
- 1.5 tsk paprikapulver
- 2 tsk soja
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
Garnering:
räkor ca 75 g rensade
2.5 st ananasringar
Omelett:
2 st ägg
2 msk vatten
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på paketet. Skär köttet i små tärningar.
2
Bryn köttet i olja med curryn och efterstek under lock i ca 10 minuter. Finstrimla under tiden lök och vitkål.
3
Lägg lök och vitkål i grytan med kött och låt allt bli mjukt under lock i ytterligare ca 10 minuter.
4
Blanda ner det varma kokta riset och smaksätt med salt, paprika, soja och vitlök. Häll upp det på ett varmt fat och håll det varmt.
5
Vispa ihop ägg och vatten och grädda en omelett som rullas och strimlas.
6
Garnera fatet med räkor, ananas i bitar och omelett.
Det brynta fläskköttet kan bytas ut mot små bitar av stekt eller grillad kyckling.