Du behöver
- 1 st kålrabbi ca 150 g
- 1 st morot ca 150 g
- 0.5 st kålrot ca 300 g
- 2.5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 kg strömming eller 600 g strömmingsfilé
- 1 tsk salt
- 0.5 dl persilja
- 1.5 dl kaffegrädde
- 0.5 dl tomatpuré
Garnering:
dill eller persilja
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala kålrabbi, morot och kålrot. Grovriv rotfrukterna.
2
Fräs rotfrukterna i lite matfett några minuter. Späd med vatten och smula ner fiskbuljongen. Låt allt puttra samman några minuter.
3
Bottna en eldfast form med fräset.
4
Rensa, filea och skölj strömmingarna. Låt dem rinna av. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan utåt. Salta lätt.
5
Klipp persiljan och fördela den över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem på grönsaksfräset.
6
Klipp persiljan och fördela den över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem på grönsaksfräset.