Du behöver

  • 600 g lax i bit
  • 100 g purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 2 st tomater
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 msk fiskfond (Touch of Taste)
  • 1 dl vatten
  • 0.75 msk vitvinsvinäger
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ta bort skinn och ben från laxen och skär den i ca 2 cm stora tärningar.

2
Ansa och strimla purjolök och paprika. Skär tomaterna i klyftor.

3
Fräs purjolök och curry i matfett i en wok eller stekpanna. Blanda ner lax, paprika och tomater.

4
Häll i fond, vatten och vinäger. Sjud några minuter tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar, strö över dill och servera med ris eller pasta.


Kommentar:
Havswoken går att laga med annan fast fisk, t ex hälleflundra, gös eller abborre. Rätten kan naturligtvis lagas i stekpanna också.