Du behöver
- 600 g spättafiléer
- 1.5 tsk salt
- vitpepparkorn
- 0.5 st lök skivad gul
Ugn: 225°
Sås:
1 dl majonnäs
2 msk fiskspad
0.5 dl dill finklippt
2 dl riven ost
1 st äggvita hårdvispad
Ugn: 250°
Garnering:
räkor dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Vik filéerna dubbla, lägg dem på ett ugnssäkert fat och salta. Lägg på peppar och lök samt häll på vattnet.
2
Täck med folie och koka i ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken är klar. Häll försiktigt av spadet, spara det.
3
Rör ut majonnäsen med lite fiskspad. Tillsätt persilja, ost och till sist den vispade vitan. Bred såsen över fisken.
4
Klicka eller spritsa ut potatismoset på fatet. Gratinera ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg och är genomvarm. Servera med små ärter och eventuellt en sallad.