Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • 1.5 tsk salt
  • vitpepparkorn
  • 0.5 st lök skivad gul

Ugn: 225°

Sås:

1 dl majonnäs
2 msk fiskspad
0.5 dl dill finklippt
2 dl riven ost
1 st äggvita hårdvispad

Ugn: 250°

Garnering:

räkor dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Vik filéerna dubbla, lägg dem på ett ugnssäkert fat och salta. Lägg på peppar och lök samt häll på vattnet.

2
Täck med folie och koka i ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken är klar. Häll försiktigt av spadet, spara det.

3
Rör ut majonnäsen med lite fiskspad. Tillsätt persilja, ost och till sist den vispade vitan. Bred såsen över fisken.

4
Klicka eller spritsa ut potatismoset på fatet. Gratinera ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg och är genomvarm. Servera med små ärter och eventuellt en sallad.