Du behöver
- 400 g torskfilé färska eller tinade frysta
- 1 st purjolök
- 2 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl chilisås
- 1 msk pressad citron
- 1 st musslor ca 250 g
- 0.5 kg räkor som skalas
- dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla purjolöken och fräs den i matfett så att purjon mjuknar utan att ta färg.
2
Strö över mjöl och rör om. Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisås och citron.
3
Lägg i fisken skuren i bitar. Sjud på svag värme under lock i ca 6–8 minuter.
4
Blanda försiktigt ner de avrunna musslorna och räkorna. Låt allt blir genomvarmt utan att koka. Garnera med dill.
5
Servera grytan med kokt pressad potatis eller ris. Sallad är gott till.
Låt aldrig räkor och musslor koka, endast bli varma. Skaldjur som kokas blir sega. Vill du laga en enklare gryta, uteslut då skaldjuren och öka fisken till 600 g.