Du behöver

  • 400 g torskfilé färska eller tinade frysta
  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk pressad citron
  • 1 st musslor ca 250 g
  • 0.5 kg räkor som skalas
  • dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla purjolöken och fräs den i matfett så att purjon mjuknar utan att ta färg.

2
Strö över mjöl och rör om. Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisås och citron.

3
Lägg i fisken skuren i bitar. Sjud på svag värme under lock i ca 6–8 minuter.

4
Blanda försiktigt ner de avrunna musslorna och räkorna. Låt allt blir genomvarmt utan att koka. Garnera med dill.

5
Servera grytan med kokt pressad potatis eller ris. Sallad är gott till.


Kommentar:
Låt aldrig räkor och musslor koka, endast bli varma. Skaldjur som kokas blir sega. Vill du laga en enklare gryta, uteslut då skaldjuren och öka fisken till 600 g.