Du behöver

  • 3 dl ris
  • 6.5 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 0.75 tsk salt
  • 200 g champinjoner färska
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 4 st ananasringar
  • 0.75 dl ananasspad
  • 1 st sparris ca 250 g
  • 1 kg räkor med skal

Sufflétäcke:

2 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
1 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten, salt och curry. Tillsätt riset och låt det koka ca 20 minuter eller tills vätskan har kokat in. Låt riset ånga av.

2
Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikorna. Dela ananasskivorna och sparrisen i mindre bitar.

3
Fräs svampen i lite matfett. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter. Rör ner det i riset.

4
Skala räkorna. Rör ner räkor, sparris och ananas i riset.

5
Fördela risröran i en smord eldfast form. Droppa över ananasspadet.

6
Vispa grädden till skum. Rör ner äggulor och majonnäs i grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner det försiktigt i gräddblandnngen och bred röran över riset. Strö över riven ost.

7
Grädda i övre delen av ugnen ca 10–15 minuter eller tills täcket har fått lite färg.


Kommentar:
Är gratängen gjord i förväg och är kall, så sätt den mitt i ugnen på 200 grader och grädda ca 25 minuter.