Du behöver
- 3 dl ris
- 6.5 dl vatten
- 1 tsk curry
- 0.75 tsk salt
- 200 g champinjoner färska
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 4 st ananasringar
- 0.75 dl ananasspad
- 1 st sparris ca 250 g
- 1 kg räkor med skal
Sufflétäcke:
2 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
1 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4-6 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten, salt och curry. Tillsätt riset och låt det koka ca 20 minuter eller tills vätskan har kokat in. Låt riset ånga av.
2
Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikorna. Dela ananasskivorna och sparrisen i mindre bitar.
3
Fräs svampen i lite matfett. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter. Rör ner det i riset.
4
Skala räkorna. Rör ner räkor, sparris och ananas i riset.
5
Fördela risröran i en smord eldfast form. Droppa över ananasspadet.
6
Vispa grädden till skum. Rör ner äggulor och majonnäs i grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner det försiktigt i gräddblandnngen och bred röran över riset. Strö över riven ost.
7
Grädda i övre delen av ugnen ca 10–15 minuter eller tills täcket har fått lite färg.
Är gratängen gjord i förväg och är kall, så sätt den mitt i ugnen på 200 grader och grädda ca 25 minuter.