Du behöver

  • 1 pkt hallon
  • 1 pkt blåbär
  • 3 msk punsch
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde

Marängsmet:

3 st äggvitor
1.5 dl socker
1 st mandelspån påse

Ugn: 275°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Tina bären. Lägg dem sedan i en mixer eller matberedare och kör till ett mos tillsammans med punschen.

2
Vispa äggulor och socker riktigt ljust och pösigt. Vispa grädden till skum.

3
Rör ner bärmoset i äggsmeten. Rör om. Tillsätt grädden och rör till en jämn och slät smet.

4
Häll bärmoset i en suffléform. Ställ den i frysen minst 4 timmar.

5
Ta fram sufflén ca 25 minuter innan den ska serveras.

6
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare en stund.

7
Bred marängsmeten över sufflén och forma den som en hög hatt. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen några minuter tills ytan har fått lite färg.