Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mineralvatten

Fyllning:

1 st aprikoser burk ca 400 g

Garnering:

100 g nötter hackade
florsocker
blockchoklad smält

Det här behövs för ca 12 pannkakor:

Gör så här

1
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, socker, salt och vaniljsocker till en klimpfri smet.

2
Tillsätt mineralvattnet och rör om.

3
Hetta upp en pannkakslagg och låt lite matfett smälta. Häll i ett tunt lager av smeten och stek pannkakan gyllene på båda sidorna. Håll dem varma.

4
Passera eller mixa aprikoserna. Fördela dem på pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna på uppläggningsfat. Strö över nöthacket och sikta över florsocker. Ringla eventuellt över smält blockchoklad. Bjud genast.