Torsk med smak av Asien

Prova den här goda torsken med doft och smak av ingefära, lime, soja och vitlök.

Du behöver

  • 600 g torskfilé

Kryddsås:

1 msk matolja
2 msk ljus soja
lime saften av 1
0.5 msk flytande honung
1 tsk malen ingefära
1 st vitlöksklyfta pressad
1 st wokgrönsaker påse djupfrysta

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman olja, soja, limesaft, honung, pressad vitlök och ingefära.

2
Lägg torsken i en eldfast form. Häll över kryddsåsen. Låt det stå och marineras ca 30 minuter. Vänd fisken en gång under tiden.

3
Ställ formen mitt i ugnen och stek fisken ca 20 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig.

4
Fräs grönsakerna enligt förpackningens anvisningar.

5
Skär fisken i portionsbitar och bjud grönsaker och saffransris till.

Scroll to Top