Du behöver
Det här behövs för ca 6 port:
                                                              3 st äggulor
                                                              0.5 dl socker
                                                              0.5 dl flytande honung
                                                              1 pkt saffran
                                                              3 dl vispgrädde 
Sås:
                                                              200 g hallon                       djupfrysta
                                                                florsocker                       efter smak
                                                                vatten                       eventuellt några matskedar
Garnering:
                                                                kiwifrukt
                                                                hallon
                                                                citronmeliss
                                    
Gör så här
Vispa äggulorna tillsammans med socker, honung och saffran till en pösig smet.
Vispa grädden till fast skum.
Rör ner grädden i äggsmeten och rör om så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en form. Ställ formen minst 6 timmar i frysen.
Tina hallonen och kör dem i mixer eller matberedare. Smaka av såsen med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är tjock.
Ta fram glassen precis innan den ska avnjutas. Stjälp uppe och garnera som på bilden. Bjud hallonsåsen till.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Tycker du bättre om några andra bär så går det bra att byta ut hallonen mot dina egna favoritbär till såsen. Vill du inte ha saffran men ändå gul färg så kan du droppa i några droppar gul karamellfärg och istället smaksätta glassen med vaniljsocker.