Du behöver

  • 1 st burk musslor
  • 3 st paprikor små i blandade färger
  • 1 st rödlök
  • salt och peppar
  • sesamfrön
  • 8 st träspett

Cole slaw-sallad:

1 l yoghurt naturell
2 st morötter
0.25 st vitkålshuvud
1 st vitlöksklyfta
1 st ananas liten burk krossad
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Häll yoghurten i ett kaffefilter så att vasslan rinner av.

2
Strimla vitkålen. Lägg den i kokande vatten och låt den koka 1 minut. Ta upp kålen och skölj den i kallt vatten. Låt kålen rinna av ordentligt.

3
Skala och strimla morötterna. Låt ananasen rinna av.

4
Blanda vitkål, morötter, ananas och pressad vitlök i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

5
Kärna ur och skär paprikorna i fyrkanter. Skala och klyfta löken. Låt musslorna rinna av.

6
Varva musslor, lök och paprika på träspetten, beräkna ca 6 musslor per spett.

7
Lägg spetten på en grill eller grilla dem i ugnen. Du kan också steka spetten i stekpanna i lite matfett. Salta och peppra. Strö över sesamfrön.

8
Lägg salladen på tallrikar och lägg musselspetten över. Garnera eventuellt med citron eller lime och färsk örtkrydda.