Du behöver
- 1 st burk musslor
- 3 st paprikor små i blandade färger
- 1 st rödlök
- salt och peppar
- sesamfrön
- 8 st träspett
Cole slaw-sallad:
1 l yoghurt naturell
2 st morötter
0.25 st vitkålshuvud
1 st vitlöksklyfta
1 st ananas liten burk krossad
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Häll yoghurten i ett kaffefilter så att vasslan rinner av.
2
Strimla vitkålen. Lägg den i kokande vatten och låt den koka 1 minut. Ta upp kålen och skölj den i kallt vatten. Låt kålen rinna av ordentligt.
3
Skala och strimla morötterna. Låt ananasen rinna av.
4
Blanda vitkål, morötter, ananas och pressad vitlök i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
5
Kärna ur och skär paprikorna i fyrkanter. Skala och klyfta löken. Låt musslorna rinna av.
6
Varva musslor, lök och paprika på träspetten, beräkna ca 6 musslor per spett.
7
Lägg spetten på en grill eller grilla dem i ugnen. Du kan också steka spetten i stekpanna i lite matfett. Salta och peppra. Strö över sesamfrön.
8
Lägg salladen på tallrikar och lägg musselspetten över. Garnera eventuellt med citron eller lime och färsk örtkrydda.