Du behöver

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 msk matolja
  • 0.5 msk flytande honung
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Saffranspotatis:

8 st potatis medelstora kokta
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0.5 pkt saffran
1 dl crème fraîche
salt och peppar

Tillbehör:

sparris lättkokt
sallad

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxfilén i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Trä upp dem på spett.

2
Blanda samman olja, honung, citronsaft, salt och peppar. Pensla laxspetten med det. Lägg spetten på en lätt smord eldfast form.

3
Stek fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.

4
Skär potatisen i mindre bitar.

5
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk. Tillsätt saffran och creme fraiche. Låt stuvningen koka på svag värme under omrörning ca 3 minuter.

6
Tillsätt potatisen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.