Du behöver
- 600 g lax skinn- och benfri
- 6 st potatis
- 2 st morötter
- 2 st purjolök
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 1 st fänkålsstånd
- 5 dl fiskbuljong
- 1 tsk oregano
- 2 msk chilisås
Tillbehör:
gräddfil gärna smaksatt med pepparrot
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina laxen om den är djupfryst. Skär laxen i ganska stora tärningar.
2
Skala och skär potatisen i knubbiga bitar. Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken. Skala och tärna rotsellerin. Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor.
3
Fräs potatis, morötter, purjolök, selleri och fänkål i lite matfett ca 5-8 minuter under omrörning.
4
Späd med buljongen och tillsätt oregano och chilisås. Låt grytan puttra ca 10-12 minuter under lock.
5
Lägg ner laxtärningarna och låt grytan puttra ytterligare ca 5-8 minuter. Smaka av.
6
Bjud lie gräddfil, gärna smaksatt med pepparrot till, eller prova den nya creme fraichen med tomat och basilika.