Du behöver

  • 600 g lax skinn- och benfri
  • 6 st potatis
  • 2 st morötter
  • 2 st purjolök
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 1 st fänkålsstånd
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk chilisås

Tillbehör:

gräddfil gärna smaksatt med pepparrot

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina laxen om den är djupfryst. Skär laxen i ganska stora tärningar.

2
Skala och skär potatisen i knubbiga bitar. Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken. Skala och tärna rotsellerin. Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor.

3
Fräs potatis, morötter, purjolök, selleri och fänkål i lite matfett ca 5-8 minuter under omrörning.

4
Späd med buljongen och tillsätt oregano och chilisås. Låt grytan puttra ca 10-12 minuter under lock.

5
Lägg ner laxtärningarna och låt grytan puttra ytterligare ca 5-8 minuter. Smaka av.

6
Bjud lie gräddfil, gärna smaksatt med pepparrot till, eller prova den nya creme fraichen med tomat och basilika.