Du behöver

  • 4 st högrev grillskivor av

Marinad:

0.5 dl chilisås
1 msk soja 2 msk vinäger
2 krm tabasco gärna grön

Salsa:

1 st röd paprika
1 st lök liten hackad gul
4 st tomater
2 st pressade vitlöksklyftor
0.5 dl chilisås 2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk worcestershiresås
0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i köttet. Låt det marineras i minst 1 timme i kylskåp.

2
Tärna de ansade och sköljda grönsakerna till salsan och mixa dem i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienserna utom oljan.

3
Häll oljan i grönsakspurén i en tunn stråle och kör salsan tills såsen är väl blandad. Smaka av med salt och peppar. Förvara såsen kallt.

4
Torka bort överflödig marinad från köttet och lägg det på grillen. Grilla ca 3-4 minuter på var sida.

5
Servera köttet nygrillat med salsa och klyftpotatis eller bröd och en matig sallad.