Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2.5 msk tubkaviar vanlig
  • 6 st potatis medelstora kokta
  • 0.5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Hacka löken grovt och strimla purjolöken.

2
Lägg potatisskivorna tillsammans med lök och purjolök i en smord ugnssäker form.

3
Fördela kaviaren på strömmingarnas köttsidor och rulla dem med skinnsidorna utåt. Lägg rullarna i formen. Salta och peppra.

4
Blanda grädde och tomatpuré och häll över formen. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 20–25 minuter.


Kommentar:
Lådan går bra att frysa, antingen ogräddad eller färdig. Istället för kaviar, kan du fylla strömmingen med ansjovis, dill eller gräslök.