Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 2.5 msk tubkaviar vanlig
- 6 st potatis medelstora kokta
- 0.5 tsk salt
- vitpeppar
- 1 st gul lök
- 0.5 st purjolök
- 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Hacka löken grovt och strimla purjolöken.
2
Lägg potatisskivorna tillsammans med lök och purjolök i en smord ugnssäker form.
3
Fördela kaviaren på strömmingarnas köttsidor och rulla dem med skinnsidorna utåt. Lägg rullarna i formen. Salta och peppra.
4
Blanda grädde och tomatpuré och häll över formen. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 20–25 minuter.
Lådan går bra att frysa, antingen ogräddad eller färdig. Istället för kaviar, kan du fylla strömmingen med ansjovis, dill eller gräslök.