Du behöver

  • 4 skiva skinka ca 500 g
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • vitpeppar

Bearnaisesås:

150 g smör
5 st vitpepparkorn krossade
3 msk vitvinsvinäger
1.5 tsk dragon torkad
1 msk schalottenlök
1 st persiljekvist
3 msk vatten
3 st äggulor
1 krm salt

Tillbehör:

hummerkött eller kräftkött
sparris

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen: Koka peppar, vinäger, dragon, lök, persilja och vatten i en liten kastrull några minuter tills ca 1/2 dl återstår.

2
Häll i 2 msk vatten, rör om och sila över vätskan i matberedaren. Tillsätt gulorna och kör några sekunder.

3
Smält smöret på svag värme. Häll smöret i en fin stråle medan matberedaren körs för fullt tills såsen tjocknat, salta. Håll såsen varm i vattenbad.

4
Putsa köttet och bulta lätt ut det med handen. Stek köttet i ej för varm panna, ca 2 minuter på var sida. Lägg upp det på varmt serveringsfat eller på tallrikar.

5
Lägg skaldjur och sparris på köttet och toppa med en klick sås. Servera med brynt potatis, någon grönsak och resten av såsen bredvid.