Du behöver

  • 2 st kyckling
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 2 st purjolök
  • 3 st morötter
  • 75 cl vin enkelt rött
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 15 st smålök
  • 250 g champinjoner färska

Det här behövs för 6-8 port:

Gör så här

1
Tina kycklingarna om de är djupfrysta. Skär dem i mindre bitar och torka dem väl. Bryn kycklingbitarna runtom i lite matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en större gryta (inte oemaljerad järngryta som kan ge ful färg på maten). Salta och peppra.

2
Ansa och strimla purjolökarna. Skala och skär morötterna i stavar. Strimla fläsket.

3
Fräs fläsket i stekpannan. Tag upp det och lägg det åt sidan. Fräs morotsstavar och purjolök i fettet efter fläsket. Lägg över grönsakerna i grytan.

4
Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt småputtra under lock i ca 20 minuter.

5
Skala under tiden smålöken. Skär svampen i imndre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan och tillsätt det stekta fläsket.

6
Låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter under lock. Smaka av grytan som ska vara mustig. Strö över klippt persilja strax innan grytan ska serveras. Bjud kokt ris eller kokt potatis till.