Du behöver
- 1 st ägg
 - 0.5 dl mjölk
 - 2.5 dl vetemjöl
 - 0.5 tsk salt
 - 1.5 tsk bakpulver
 - 1 dl lönnsirap
 - 1 st äpple
 - kanel
 
Ugn: 175°
Gör så här
1
                Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
            
2
                Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten, lite i taget, tillsammans med lönnsirapen.
            
3
                Kärna ur äpplet och skär det i 1/2 cm tunna kyftor, som sedan delas tvärs över. Pudra lite kanel över klyftorna.
            
4
                Häll smeten i smorda muffinsformar eller muffinsplåt. Lägg ett par äppelbitar i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Pröva med en sticka. Sikta över lite florsocker.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






