Du behöver

  • 4 skiva landgångsbröd av vitt formbröd
  • 1 pkt bladspenat djupfryst
  • salt peppar, muskot
  • 0.5 kg räkor
  • 4 st hårdkokta ägg
  • smör

Ostsås:

1.5 msk smör
2 msk mjöl
3.5 dl mjölk
1 st äggula
salt och peppar
4 msk riven ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Dela brödskivorna och rosta dem lätt. Bred lite smör över dem.

2
Smörfräs den tinade och väl urkramade spenaten. Krydda med salt, peppar och muskot.

3
Skala räkorna. Skala och skiva äggen.

4
Fördela spenaten över brödskivorna. Lägg sedan räkor och 1 ägg på varje smörgås.

5
Smält smöret till såsen tillsammans med mjöl. Späd med mjölk till lagom konsistens. Låt såsen koka på svag värme under omrörning, ca 3-5 minuter.

6
Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner osten.

7
Fördela ostsåsen över smörgåsarna och ställ dem på bakpappersklädd plåt.

8
Gratinera mitt i ugnen tills smörgåsarna har fått fin färg.