Du behöver
- 4 skiva landgångsbröd av vitt formbröd
- 1 pkt bladspenat djupfryst
- salt peppar, muskot
- 0.5 kg räkor
- 4 st hårdkokta ägg
- smör
Ostsås:
1.5 msk smör
2 msk mjöl
3.5 dl mjölk
1 st äggula
salt och peppar
4 msk riven ost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Dela brödskivorna och rosta dem lätt. Bred lite smör över dem.
2
Smörfräs den tinade och väl urkramade spenaten. Krydda med salt, peppar och muskot.
3
Skala räkorna. Skala och skiva äggen.
4
Fördela spenaten över brödskivorna. Lägg sedan räkor och 1 ägg på varje smörgås.
5
Smält smöret till såsen tillsammans med mjöl. Späd med mjölk till lagom konsistens. Låt såsen koka på svag värme under omrörning, ca 3-5 minuter.
6
Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner osten.
7
Fördela ostsåsen över smörgåsarna och ställ dem på bakpappersklädd plåt.
8
Gratinera mitt i ugnen tills smörgåsarna har fått fin färg.