Sesamstänger II

Du behöver 25 g jäst 2 dl mjölk 3 msk matolja 1 st ägg 1 tsk salt 1 msk socker 3 msk parmesanost nyriven 0.75...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk matolja
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 msk parmesanost nyriven
  • 0.75 dl sesamfrön
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 4 dl special

Det här behövs:

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Ljumma mjölken och häll den över jästen. Rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt matolja, ägg, salt, socker, parmesanost, sesamfrön och grahamsmjöl. Arbeta degen väl.

3
Arbeta in vetemjölet och knåda degen tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.

4
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda degen smidig på nytt. Rulla ut långa tunna längder. Skär dem i ca 12-15 cm långa bitar.

5
Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa under duk ca 20 minuter.

6
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

7
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills stängerna har fin färg och känns torra.

8
Låt sesamstängerna kallna på galler men utan duk.

Scroll to Top