Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk
- 3 msk matolja
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 3 msk parmesanost nyriven
- 0.75 dl sesamfrön
- 1.5 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 4 dl special
Det här behövs:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Ljumma mjölken och häll den över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt matolja, ägg, salt, socker, parmesanost, sesamfrön och grahamsmjöl. Arbeta degen väl.
3
Arbeta in vetemjölet och knåda degen tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
4
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda degen smidig på nytt. Rulla ut långa tunna längder. Skär dem i ca 12-15 cm långa bitar.
5
Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa under duk ca 20 minuter.
6
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
7
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills stängerna har fin färg och känns torra.
8
Låt sesamstängerna kallna på galler men utan duk.