Rotfruktsbiffar med tomatsås

Använd de rotfrukter du tycker om och som finns tillgängliga.

Du behöver

  • 600 g rotfrukt t ex potatis, morötter, kålrot, purjolök, rotselleri
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • salt och peppar

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Panering:

ströbröd

Garnering:

persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs det i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

2
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och örtkrydda. Låt såsen småkoka på svag värme ca 15-­20 minuter. Rör i den då och då. Smaka av.

3
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

4
Häll bort vattnet och mosa rotfrukterna i matberedare eller stöt dem med potatisstöt. Tillsätt ströbröd och ägg. Arbeta samman till en smet. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda.

5
Forma små biffar. Vänd dem i ströbröd. Stek biffarna vackert bruna på båda sidorna i lite matfett.

6
Lägg upp biffarna på uppläggningsfat och strö över klippt persilja. Bjud såsen till.

Scroll to Top