Du behöver
- 600 g rotfrukt t ex potatis, morötter, kålrot, purjolök, rotselleri
- 1 st ägg
- 0.5 dl ströbröd
- salt och peppar
Tomatsås:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt och peppar
Panering:
ströbröd
Garnering:
persilja klippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med såsen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs det i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
2
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och örtkrydda. Låt såsen småkoka på svag värme ca 15-20 minuter. Rör i den då och då. Smaka av.
3
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
4
Häll bort vattnet och mosa rotfrukterna i matberedare eller stöt dem med potatisstöt. Tillsätt ströbröd och ägg. Arbeta samman till en smet. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda.
5
Forma små biffar. Vänd dem i ströbröd. Stek biffarna vackert bruna på båda sidorna i lite matfett.
6
Lägg upp biffarna på uppläggningsfat och strö över klippt persilja. Bjud såsen till.