Du behöver
- 1 st färdiga portionspajsskal
- 500 g rabarber
- 1 dl socker
- 1 tsk potatismjöl
Vaniljkräm:
1.5 dl vispgrädde
1 st äggula
0.5 msk socker
0.5 msk potatismjöl
0.5 msk vaniljsocker
Maräng:
2 st äggvitor
1 dl socker
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Gör pajskalet enligt receptet och förgrädda det.
2
Ansa rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en eldfast form. Blanda samman socker och potatismjöl. Fördela det över rabarbern. Täck formen.
3
Ställ formen mitt i ugnen och låt rabarbern mjukna ca 20-25 minuter. Ta ur formen, låt rabarbern kallna och sila ifrån saften.
4
Vispa samman grädde, socker, äggula och potatismjöl i en kastrull. Låt det sjuda försiktigt under oavbruten vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna. Smaka av med vaniljsocker.
5
Fördela vaniljkrämen över det förgräddade pajskalet. Lägg rabarbern ovanpå.
6
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner och vispa ytterligare kraftigt. Spritsa marängsmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått färg.