Rabarber- och marängpaj

Mycket raffinerat när det söta och det syrliga träffas. Bak till höger syns krämig rabarberpaj, fram till vänster rabarber- och marängpaj.

Du behöver

  • 1 st färdiga portionspajsskal
  • 500 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 tsk potatismjöl

Vaniljkräm:

1.5 dl vispgrädde
1 st äggula
0.5 msk socker
0.5 msk potatismjöl
0.5 msk vaniljsocker

Maräng:

2 st äggvitor
1 dl socker

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Gör pajskalet enligt receptet och förgrädda det.

2
Ansa rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en eldfast form. Blanda samman socker och potatismjöl. Fördela det över rabarbern. Täck formen.

3
Ställ formen mitt i ugnen och låt rabarbern mjukna ca 20-25 minuter. Ta ur formen, låt rabarbern kallna och sila ifrån saften.

4
Vispa samman grädde, socker, äggula och potatismjöl i en kastrull. Låt det sjuda försiktigt under oavbruten vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna. Smaka av med vaniljsocker.

5
Fördela vaniljkrämen över det förgräddade pajskalet. Lägg rabarbern ovanpå.

6
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner och vispa ytterligare kraftigt. Spritsa marängsmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått färg.

Scroll to Top