Du behöver
- 25 g jäst
 - 3 dl mjölk
 - 2 msk olivolja
 - 2 krm salt
 - 1 tsk socker
 - 0.5 dl oliver gröna
 - 8.5 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
                                                              4.5 skiva parmaskinka
                                                              1 dl parmesanost                       riven
                                                              1 st ägg                       till pensling
                                                              1.5 msk sesamfrön                       samt lite parmesanost att strö över före gräddning
Ugn: 225°
Gör så här
1
                Hacka oliverna. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med fingervarm mjölk.
            
2
                Tillsätt olivolja, salt, socker och oliver. Arbeta ner mjölet och låt degen bli smidig. Jäs den övertäckt i ca 30 minuter.
            
3
                Tag upp och lägg degen på ett bakbord. Arbeta den åter smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut runda plattor, ca 30 cm i diameter. Dela varje kaka i 6 trekanter.
            
4
                Lägg en bit parmaskinka och strö över 1 tsk parmesan på varje bit.
            
5
                Rulla ihop varje del från bredsidan, spetsen ska helst komma på undersidan. Lägg gifflarna på plåtar att jäsa i ytterligare 30 minuter.
            
6
                Pensla gifflarna med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och ytterligare lite parmesan. Grädda gifflarna i ca 10 minuter.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






