Marinerade kalkonfiléer (av Brita i Kungsör)

Du behöver kalkonfilé en Marinad: 3 msk rödlök finhackad 1 msk olivolja 1 msk kinesisk soja 2 msk chilisås 1 st vitlöksklyfta pressad svartpeppar Valnötsris:...

Du behöver

  • kalkonfilé en

Marinad:

3 msk rödlök finhackad
1 msk olivolja
1 msk kinesisk soja
2 msk chilisås
1 st vitlöksklyfta pressad
svartpeppar

Valnötsris:

ris för 2 port. enligt förpackningen
1 st hönsbuljongtärning
1 st lök liten hackad gul
2 msk valnötter hackade

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Blanda ihop marinaden och låt kalkonen få dra i den minst en timme.

2
Stek kalkonen (med marinaden) i ugnen i 225 grader i ca 30 min tills köttet är väl genomstekt.

3
Koka riset med lök och buljongtärning. Vänd i valnötterna.

4
Servera med en blandad sallad.

Scroll to Top