Kotlett alla cacciatora

En variant på den klassiska "alla cacciatora".

Du behöver

  • 4 st kotletter benfria
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st sardeller
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl köttbuljong (tärning)
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 st lagerblad
  • oliver ca 15 svarta
  • 10 st salami tunna skivor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn kotletterna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Ta upp kotletterna.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka sardellerna. Fräs hacket i stekpannan. Tillsätt vinäger, buljong och tomatkross.

3
Krydda med oregano, lagerblad och lite salt. Låt såsen puttra ca 15 minuter på svag värme.

4
Lägg i kotletterna och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter.

5
Strimla salamin och rör ner den tillsammans med oliverna. Smaka av. Bjud kotletterna med nykokt tagliatelle.

Scroll to Top