Du behöver
- 4 st kotletter benfria
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st sardeller
- 1 msk vinäger
- 1 dl köttbuljong (tärning)
- 1 st burk krossade tomater
- 1 tsk oregano
- 1 st lagerblad
- oliver ca 15 svarta
- 10 st salami tunna skivor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn kotletterna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Ta upp kotletterna.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka sardellerna. Fräs hacket i stekpannan. Tillsätt vinäger, buljong och tomatkross.
3
Krydda med oregano, lagerblad och lite salt. Låt såsen puttra ca 15 minuter på svag värme.
4
Lägg i kotletterna och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter.
5
Strimla salamin och rör ner den tillsammans med oliverna. Smaka av. Bjud kotletterna med nykokt tagliatelle.