Du behöver
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- 2 dl tomatjuice
- 3 st bifftomat
- 1 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st gurka färsk
- 1 st grön paprika
- salt och peppar
- 1.5 krm chilipasta
Tillbehör:
bröd rivet dagsgammalt vitt
lök paprika och gurka
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Kyl hälften av vattnet så att det blir iskallt. Koka upp resten av vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt dem smälta. Ta kastrullen från värmen och tillsätt det iskalla vattnet, pressad citronsaft, olivolja och tomatjuice. Rör om och låt det kallna helt.
2
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i mindre bitar. Lägg tomatbitarna i en matberedare.
3
Skala löken och dela den i mindre bitar. Skala vitlöken och skiva den. Skär gurkan i mindre bitar. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar. Lägg allt i matberedare och kör tills allt är finfördelat.
4
Rör ner allt grönsakshacket i den kalla buljongen. Rör om. Smaka av med salt, peppar och chilipasta. Ställ soppan kallt och täck den. Låt soppan stå ca 2 timmar.
5
Lägg de olika tillbehören i små skålar så att var och en kan garnera sin soppa. Vispa i soppan innan den ska serveras.