Du behöver
- 5 st äggulor
 - 1.25 dl socker
 - 1 dl sherry halvsöt
 - 2 msk rom bacardi
 - citronsaft pressad och rivet skal av 1
 - 2 dl vispgrädde
 
Tillbehör:
frukt färsk och bär
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
                Vispa äggulor och socker ljust och pösigt i en skål. Tillsätt sherry.
            
2
                Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Vispa i skålen tills krämen tjocknat, ca 20 minuter.
            
3
                Tag upp skålen och rör ner rom, citronskal och citronsaft. Låt krämen kallna. Vispa i den då och då under tiden.
            
4
                Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten i vattensköljd form och ställ den i frysen minst 4-6 timmar.
            
5
                Tag fram glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och garnera med frukt och bär.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Du kan frysa in Zabaionen i portionsformar, om du föredrar det.