Du behöver

  • skinka Färsk utan ben
  • 2 st gula lökar
  • morötter skivade
  • margarin att steka i
  • vatten
  • balsamvinäger
  • redning mjöl + vatten
  • soja
  • Coloritsoya
  • grönsaker efter smak
  • kokt potatis ev
  • kalvfond ev

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Putsad skinka i lagom storlek saltas och peppras. Bryn i margarin tills den får fin färg och. Fyll på med vatten och tillsätt en eller två skalade lökar. Tillsätts ev. lite balsamvinäger och lite kikkomansoya efter smak. Låt det puttra under lock ca 50 minuter per kilo.

2
Koka potatis till och gärna broccoli och eventuellt andra grönsaker.

3
Efter tillagningen av köttet, låt det gärna vila en halvtimme. Därefter skivas köttet upp. Skyn tillredes.

4
Beroende på hur mycket sås som man vill ha så späder man skyn med mer vatten, eller tillsätter mjölk eller grädde, och reder av den med redning (som finns färdig att köpa eller med mjöl utblandat med vatten) som man tillför försiktigt under uppkok tills man får en lämplig konsistens på såsen. Färga såsen med sockerkulören och smaksätt med ev. fond.