Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 dl naturell yoghurt
- 1 st ägg
- 0.5 dl finhackad persilja
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Paprika- och tomatsås
1 st rödlök
4 st grillade paprikor på burk
1 st förpackning krossade tomater 400 g
1 st skivad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk garam masala
2 msk flytande honung
1 msk olivolja
Topping
150 g smulad chèvre
2 msk hackad persilja
Bombay fries
1.3 kg fast potatis
Marinad
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk curry
2 tsk svarta senapsfrön
2 tsk flytande honung
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping Bombay fries
1 st förpackning gröna linser
naturell yoghurt
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar.
Forma 8 färsbullar med vattensköljda händer.
Paprika- och tomatsås: Finhacka löken. Dela paprikorna i mindre bitar. Mixa lök, paprika, tomater, vitlök, kryddor, honung och olja.
Häll såsen i en smord ugnsform och lägg i färsbullarna. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter.
Topping: Toppa med chèvre och persilja.
Bombay fries: Skölj, torka och klyfta potatisen. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper.
Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Fördela över potatisen och rör om.
Rosta strax under ugnens mitt i 15 minuter. Vänd klyftorna och fortsätt rosta i 6–7 minuter, tills potatisen är mjuk.
Lägg upp på ett fat och toppa med linser och yoghurt.