Kryddiga lammfärsbullar

Med inspiration från Indien lagar vi goda lammfärsbullar i kryddstark sås med Bombay fries.

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Paprika- och tomatsås

1 st rödlök
4 st grillade paprikor på burk
1 st förpackning krossade tomater 400 g
1 st skivad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk garam masala
2 msk flytande honung
1 msk olivolja

Topping

150 g smulad chèvre
2 msk hackad persilja

Bombay fries

1.3 kg fast potatis

Marinad

1 tsk mald gurkmeja
1 tsk curry
2 tsk svarta senapsfrön
2 tsk flytande honung
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping Bombay fries

1 st förpackning gröna linser
naturell yoghurt

Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar.

2

Forma 8 färsbullar med vattensköljda händer.

3

Paprika- och tomatsås: Finhacka löken. Dela paprikorna i mindre bitar. Mixa lök, paprika, tomater, vitlök, kryddor, honung och olja.

4

Häll såsen i en smord ugnsform och lägg i färsbullarna. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter.

5

Topping: Toppa med chèvre och persilja.

6

Bombay fries: Skölj, torka och klyfta potatisen. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper.

7

Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Fördela över potatisen och rör om.

8

Rosta strax under ­ugnens mitt i 15 minuter. Vänd klyftorna och fortsätt rosta i 6–7 minuter, tills potatisen är mjuk.

9

Lägg upp på ett fat och toppa med linser och yoghurt.

Scroll to Top