Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 750 g frysta jordgubbar tinade
- 1 dl strösocker
- 2 msk pressad citronsaft
- 150 g vit choklad
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 dl kvarg
Garnera med
jordgubbar
vit choklad
Gör så här
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön, socker och citronsaft på låg värme. Koka i 3 minuter. Låt dra utan värme i 30 minuter så att den svalnar helt.
Häll kompotten i en sil och låt saften rinna av. Ta bort vaniljstången. (Saften kan till exempel användas till bål.) Fördela kompotten i glas.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ner chokladen i grädden. Vänd ner kvargen.
Fördela smeten på kompotten. Kyl i 30 minuter. Garnera med färska jordgubbar och choklad före servering.