• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Snart kommer boken om Sticka och skicka!

  "Sticka och skicka" — insamligen som Hemmets Journal gjorde tillsammans med Libris förlag och Erikshjälpen — blev en sanslös succé. 20 000 vackra och mysiga spädbarnsplagg samlades in, och nu kommer boken om projektet.

  Bild 1289559I höstas kraftsamlade landets handarbetesentusiaster när välgörenhetsinsamlingen till spädbarn i bland annat Zambia drog igång. Och gensvaret blev större än vad någon vågat hoppas på.

  – På bara ett par månader kom det in 20 000 plagg och filtar, säger Joakim Norling, chefredaktör på HemmetsJournal.se. Vi visste att många som vi känner är både flitiga och generösa, men den siffran överträffade våra förväntningar!

   

  I stället för att bara kunna värma spädbarn i Zambia kunde Erikshjälpen skicka ut startpaket också till bland annat Nepal, Kenya, Tanzania, Etiopien, Kongo, Rumänien och Ukraina. Nu ger Libris förlag ut en inspirationsbok om projektet. 

  – Många av dem som stickar och skickar delar med sig av mönstertips och idéer medan de arbetar, säger Anna Braw som är redaktör på Libris. Nu när insamlingen är avslutad känns det ganska självklart att samla ihop allt det fina till en inspirationsbok för alla hjälpstickare som vill fortsätta värma världens minsta. Det ligger massor av ideellt arbete bakom boken, precis som bakom insamlingen, och vi hoppas att värmen ska fortsätta att sprida sig!

   

  Boken släpps den 28 mars och kan redan nu förhandsbokas i HJ Shop.

   

  Här kan du läsa ett smakprov från boken.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!