Fråga Vibeke: Min man gillar vågade bilder på Facebook

Min man gillar bilder av sexiga kvinnor på Facebook. Han säger att han inte har tänkt på att han har gjort det, men det tror jag inte på. Vad ska jag göra?

Både min man och jag är i 60-årsåldern och vi har haft ett långt och fint äktenskap. Men häromdagen upptäckte jag att min man hade gillat en speciell bild på Facebook.

Bilden föreställde en kvinna som var utmanande klädd med uppknäppt blus och putande bröst och hon hade full krigsmålning med knallröda läppar.


LÄS ÄVEN: Fråga Vibeke: Förväntar jag mig för mycket av min pojkvän?


Jag har sett hennes profil tidigare och vet att hon brukar lägga upp vulgära bilder på sig själv. Hon gör naturligtvis som hon vill men jag blev inte glad att upptäcka att min egen man gillar hennes bilder.

När jag konfronterade honom påstod han att han överhuvudtaget inte hade tänkt på att han gillat bilden. Han säger att han gillar allt som folk skriver och de bilder de lägger ut på Facebook.


LÄS ÄVEN: Fråga Vibeke: Jag var otrogen – ska jag göra slut med min pojkvän?


Jag är inte född igår och tror helt enkelt inte på att det är så. Jag är nyfiken på din åsikt. Är det okej att han gör så och varför tror du att han tittar på sådana bilder?

Anna-Lena

Vibeke svarar: Bäst att låta honom vara i fred

Det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden, men nu är det min åsikt du ber om och den ska du få. Du ska inte lägga något som helst i att din man tycker om en bild av en storbystad kvinna på nätet. För mig är det lika oskyldigt som om han tittar på en Marilyn Monroe-film på tv.


LÄS ÄVEN: Fråga Vibeke: Tycker du att jag ska lämna min arge man?


Jag har själv inte Facebook men min man är väldigt aktiv på sociala medier och även om jag ibland kan vara nyfiken på vad han sysslar med skulle jag aldrig drömma om att lägga mig i det. För mig är det som om jag skulle läsa hans privata brev eller dagbok.

Han har rätt att tänka, tycka och agera som han vill – så länge han inte skadar mig eller någon annan. Om vi människor börjar lägga oss i och försöka styra vad andra gör och tänker – det gäller även vår äkta hälft – blir livet tomt och tråkigt, tycker jag.


LÄS ÄVEN: Fråga Vibeke: Min fru är så elak när vi är ensamma


Så länge han är en fin och rar man, och det verkar han ju vara, så lämna honom i fred och lägg den har incidenten bakom dig. Vi är inte mer än människor och det måste vi få lov att vara, så länge vi inte skadar andra, som sagt.

Vibeke

Skriv till Vibeke

Behöver du någon att vända dig till med dina problem? Skriv till Vibeke Dorph om vänskap, kärleksrelationer eller familjkonflikter du vill reda ut.

Hemmets Journals relationsexpert Vibeke Dorph. Foto: Klaus Rudbæk

Maila till hj.experter@egmont.se

Skriv ”Fråga Vibeke” i ämnesraden. 

Du kan även skicka brev till: Fråga Vibeke, Hemmets Journal,  205 07 Malmö 

Alla frågor hanteras med sekretess.

Vibeke Dorph är intresserad av människor, relationer och varför vi hamnar i konflikt med varandra. Hon brinner för att kunna hjälpa oss att själva hantera jobbiga situationer. Läs mer om Vibeke här.

Scroll to Top