• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fråga Vibeke: Min man fick en blackout och var otrogen mot mig

  Min man var på en resa med sitt kompisgäng, där de drack från morgon till kväll. Han blev så berusad att han fick en blackout och var otrogen mot mig. Jag tvivlar inte på att han ångrar sig men det är svårt att leva med tanken att han har varit med en annan kvinna.

  Fråga Vibeke: Min man fick en blackout och var otrogen mot mig

  Var min man otrogen för att jag inte duger?

  Jag och min man har varit gifta i 15 år och nu har jag fått veta att han har varit otrogen mot mig. Han var på en weekendresa med ett kompisgäng och under lördagen drack de från morgon till kväll. Det slutade med att han gick hem med en främmande tjej som han knappt kommer ihåg utseendet på.

  Han minns inte att de flirtade eller pratade med varandra under kvällen. Han fick en blackout och vaknade i hennes säng av att hon kysste honom varpå han avbröt akten och skyndade sig därifrån. Han berättade det här för mig två månader senare eftersom han inte längre kunde bära på hemligheten. Han skäms över sitt snedsteg och säger att det är hans livs största misstag.

  Efter avslöjandet har han lagt sig platt. Han har bett mig om ursäkt och berättat hur mycket han älskar mig och hur mycket som står på spel för honom. Han säger själv att det inte beror på att han har ledsnat på vårt förhållande och på mig och han ser ingen bakomliggande orsak som kan ha fått honom att göra det.

  Han säger att han aldrig tidigare har varit så full och att han bara minns fragment av kvällen och av otroheten, vilket gör det svårt för honom att svara på alla mina frågor. Han har inte haft kontakt med kvinnan sedan dess. Jag tvivlar inte på att han ångrar sig men det är svårt att leva med tanken att han har varit med en annan kvinna.

  Tror du verkligen att han kunde göra något sådant under en blöt kväll utan att det på något sätt handlar om att jag inte duger eller att hans känslor för mig och vår relation inte räcker till?

  Bekymrad

  Relationsexpert Vibeke Dorph ger rådet att prata ut:

  Av din mans reaktion att döma är det tydligt att han ångrar sitt snedsteg. Jag kallar det för ett snedsteg eftersom otrohet vore att gå för långt i det här fallet. Det låter som om din man och hans vänner har varit så berusade att de inte har haft någon aning om vad de har gjort och att din man, utifrån det du berättar, är chockerad över sitt eget beteende.

  Det jag funderar mer över än det faktum att han vaknar upp och flyr från en främmande kvinnas säng, är att han och hans vänner har haft ett så stort behov av att dricka sig så berusade att de inte längre vet vad de har gjort. Personligen är jag inte någon som spottar i glaset, men när man har ett behov av att dricka sig så redlöst berusad bör man kanske fundera på vad det beror på.

  I din beskrivning av honom låter det som att din man faktiskt tar sig tid att tänka efter och han verkar i övrigt vara en sund och ordentlig man som har gjort ett snedsprång.

  Så istället för att slösa mer tid på att tvivla på honom kan ni använda den här äktenskapskrisen till det som de flesta kriser leder till – nämligen att göra en liten lägeskoll och prata med varandra om hur ni tycker och känner. Vad ni gillar eller ogillar med varandra. Vad ni vill med er själva, era liv och ert förhållande.

  För under vägen tror jag också att dina tvivel om huruvida din man verkligen älskar dig kommer att lösas upp och ersättas med en visshet om att det naturligtvis är dig han vill ha.

  Vibeke

  Skriv till Vibeke

  Behöver du någon att vända dig till med dina problem? Skriv till Vibeke Dorph om vänskap, kärleksrelationer eller familjkonflikter du vill reda ut.

  Vibeke Dorph, Hemmets Journals relationsexpert

  Klicka här för att skicka din fråga till Vibeke

  Du kan även skicka brev till: Fråga Vibeke, Hemmets Journal,  205 07 Malmö  

  Eller maila till hj.experter@egmont.se

  Skriv "Fråga Vibeke" i ämnesraden. 

  Alla frågor hanteras med sekretess.

  Vibeke Dorph är intresserad av människor, relationer och varför vi hamnar i konflikt med varandra. Hon brinner för att kunna hjälpa oss att själva hantera jobbiga situationer. Läs mer om Vibeke här.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!