• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hur hjälper jag min torra hud?

  Hemmets Journals hälsokostexpert Lotta Friberg ger råd om vad man ska äta och undvika för att motverka torr hud.

  Hur hjälper jag min torra hud?

  Jag har väldigt känslig hud och är ofta mycket torr. Det svider och jag har exemliknande utslag som kommer och går. Jag har försökt smörja med många olika krämer men tycker inget fungerar i längden. Kan du rekommendera något som jag kan prova för att hjälpa min hud? Eller kanske något jag ska undvika?

  Marit

  Hälsokostexperten Lotta Friberg svarar: 

  Det finns en del du kan göra för att förbättra din torra hud. Börja inifrån med det du äter – torrheten är ofta tecken på att huden inte får tillräckligt med näring. Börja med en basbildande kost med mycket grönsaker. Ta bort allt vitt, exempelvis socker, mjöl, mjölk med mera. Nyttiga fetter som omega-3, kokosolja och olivolja samt probiotika är viktigt att få i sig då en tarmflora i balans är av stor betydelse för huden.

  Det finns några bra produkter från Q for Skin jag vill rekommendera dig som många får väldigt bra effekt av. Prova att ta svartvinbärskapslar som är ovanliga eftersom de innehåller bland annat omega-3 i väldigt lättupptaglig form samt omega-6 i form av gammalinolensyra (GLA) och betakaroten. Dessa ger viktig näring till huden. Jag tycker du ska börja med en kapsel per dag och sen stegvis öka dosen varje vecka så att du efter fyra veckor tar fyra kapslar per dag. Smörj huden med Quick Repair Cream och/eller Blackcurrant oil. Använd en bra tvål, gärna i samma serie, exempelvis Q for Skin Hair & Body Shampoo.

  Dessa produkter är av säkerställd nordisk kvalitet och utvecklade för känslig hud. De innehåller inga kända allergener och det är med största sannolikhet därför serien fungerar så bra för de allra flesta. Hoppas att detta även kan hjälpa dig!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!