• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vilka naturmedel kan jag ta?

  Kan jag ta Membrasin mot sveda i underlivet och Litomove mot artros? Kan jag ta D-vitamin också eftersom jag inte är i solen så mycket. Mina andra mediciner är Behepan och Seloken 50 mg mot blodtrycket samt Vi-Siblin mot diarré. Är 73 år.

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Ja, du kan ta Membrasin för sveda i underlivet och Litomove för artros. Dessa är inte vetenskapligt studerade som vanliga läkemedel så du ska inte förvänta dig en fantastisk effekt. Men prova dig fram, vissa människor märker av effekt.

  Det går också bra att ta D-vitamin om du inte vistas i solen så mycket. Speciellt under den mörka årstiden i Sverige kan det vara bra att ta tillskott av D-vitamin, när det inte är mycket solljus ute och vi är inne en hel del.

  Behepan är ett annat namn för vitamin B12. Det kan man bland annat ta vid blodbrist, magkatarr, celiaki och vissa tarmsjukdomar.

  Vi-Siblin är ett volymökande fiberpreparat (bulkmedel) som normaliserar avföringen och hjälper både mot trög och lös mage. Vi-Siblin innehåller ett växtslem som binder vatten, och ökar därmed tarminnehållets volym så att tarmfunktionen normaliseras.

  Det är bra att vara observant på eventuella förändringar när du börjar eller slutar med något preparat.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!