• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lindrar Decontral vid artros?

  Känner du till Decontral? Krämen ska lindra vid artros. Har provat magnetmadrass Velloflex som inte hjälper. Däremot träningscykel i kombination med Litomove och Nypozin-salva hjälper ibland. Sover dåligt.

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Jag känner inte alls till Decontral och jag hittar inga publicerade medicinska studier som visar någon effekt, varken positiv eller negativ.

  Enligt företaget bakom krämen kommer den ursprungligen från Libanon och påstås innehålla naturliga ingredienser som penetrerar leden och som stimulerar cellerna att tillverka nytt kollagen som reparerar brosket. Den ska innehålla extrakt av kaktus, vallört och eterisk tallolja blandade med ett hjälpämne som tillåter dem att penetrera huden tillräckligt djupt för att smörja lederna och återuppbygga skadat brosk och lindra smärtan. Ingenstans finns det beskriver hur detta skulle gå till.

  Jag har varit i kontakt med företaget bakom Decontral men inte fått tillgång till de studier som ska finnas enligt företaget.

  Av det du räknar upp tror jag mest på din träningscykel. Motion är alltid bra. Har du ont, så ta en smärtstillande tablett som innehåller paracetamol, det lindrar smärtan så du kan träna.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!