Kan jag kombinera Eye Q med hjärtmediciner?

Kan man ta Eye Q med Trombyl och andra hjärtmediciner? Kan man ge Eye Q till barn som är fyra år? Apotekare Fredrik Hed svarar:...

Kan man ta Eye Q med Trombyl och andra hjärtmediciner? Kan man ge Eye Q till barn som är fyra år?

Apotekare Fredrik Hed svarar:

Eye Q är ett kosttillskott som innehåller en kombination av fettsyror från fiskolja och nattljusolja. Dessa kan vara värdefulla för koncentration, inlärning och för hjärnans normala utveckling och funktion.

Trombyl används för att minska blodets förmåga att koagulera. Eye Q och andra produkter som innehåller fiskolja ökar blödningstiden och kan därför förstärka den blodförtunnande effekten. Prata med din läkare innan du börjar med Eye Q. Eftersom jag inte vet vilka andra hjärtmediciner du tar, har jag svårt att säga något om det.

Eye Q är avsedd i första hand för barn och ungdom men kan användas även av vuxna som vill öka sitt intag av fettsyror. Det påstås att Eye Q är positivt för barn med dyslexi, hyperaktivitet och koncentrationsproblem. Du kan ge det till en fyraåring, men det finns mig veterligt ingen vetenskaplig studie som visat någon effekt på sådana problem.

Scroll to Top