• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Superörten som lindrar din oroliga mage

  "Äter du ett stycke ingefära varje morgon dör din apotekare av hunger" – så lyder ett gammalt kinesiskt talesätt. Och visst är roten en liten men kraftfull ört. Enligt forskare kan ingefära bland annat minska risken för tarmcancer, skriver Medical News Today

  Superörten som lindrar din oroliga mage

  1. Minskar risken för inflammation

  I århundranden har ingefäran använts för att minska inflammation. Enligt en studie publicerad i Cancer Prevention Research Journal minskade inflammationen i tjocktarmen inom en månad hos de deltagare som åt ingefära. Forskarna i studien menar att genom att minska inflammationen, minskar md sannolikhet också risken för tjocktarmscancer, skriver Medical News Today.

  2. Gör dig frisk

  Åker du på en förkylning – proppa då i dig ingefära. Det förhindrar och lindrar förkylningar och innehåller mängder av antioxidanter. Och förresten! Nämnde vi att den ultimata örten även verkar anti-inflammatoriskt. Visst är det toppen?

  Proppa i dig massor av ingefära om förkylningen är på gång.

  3. Bra för magen

  Ingefäran fungerar lugnande för magen, minskar risken för gaser och stimulerar ämnesomsättningen och matsmältningen, skriver Medical News Today. Det tros vara de antioxiderande ämnena gingerols och shaogal som är anledningen till örtens lindrande förmåga. Och dessutom är ingefära toppen att äta om du drabbats av diarré

  4. Lindrar illamående

  Att tugga rå ingefära eller riva ner roten i teet är ett välbeprövat husmorstrick för att lindra illamående – fungerar även för gravida. 
  Vid kallt väder kan man dessutom inta den heta drycken för att få upp temperaturen – örten främjar nämligen svettningar och arbetar för att värma kroppen inifrån.

  Skippa förkylningen i höst – ät ingefära.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!