• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smarta apparna som är bra för din plånbok – och miljön

  Idag finns det massor med appar som gör din vardag enklare. Här är några som sparar dig både tid och pengar – samtidigt som du gör en liten insats för miljön.

  Smarta apparna som är bra för din plånbok – och miljön
  Nu kan du ta appar till hjälp för att städa på vinden eller fixa din middag. Foto: iStock

  Låt någon hämta ditt skräp

  Har du prylar som borde köras till tippen men du känner inte att du hinner? Med Tiptapp kan du istället låta någon komma och hämta det du behöver slänga så sparar du tid. I många fall kan detta också bli billigare än att kanske hyra bil eller släp för att själv frakta bort prylarna.

  Lägg helt enkelt upp en bild av det du vill bli av med i appen och skriv vad du är beredd att betala för att få det bortforslat. Sen är det bara att vänta på att någon nappar och hämtar ditt skräp.

  Omvänt så kan du också tjäna en slant genom att hämta andras skräp.

  Ladda ner Tiptapp för Android
  Ladda ner Tiptapp för iPhone

   

  Fixa billig hämtmiddag

  Köp färdig mat i sista minuten så slipper den slängas. När restauranger och snabbmatställen börjar stänga för dagen finns ofta färdiggjorda rätter kvar. Istället för att slänga maten kan de nu lägga ut den till försäljning i appen Karma – till högst halva priset.

  Du går in och letar efter något smaskigt som finns i ditt närområde, betalar maten i appen och hämtar sen upp den på restaurangen. Ett smart alternativ de dagar du inte hinner eller orkar laga egen mat. Dessutom bidrar du till att minska matsvinnet och gör en liten insats för miljön.

  Runt 100 restauranger är anslutna till Karma, än så länge dock bara i Stockholm.

  Ladda ner Karma för Android
  Ladda ner Karma för iPhone

   

  Köp och sälj begagnat

  Det fanns en tid när Blocket och Tradera var dit man vände sig för att köpa och sälja begagnade prylar. Med den snabba utvecklingen av nya appar har en helt ny värld öppnat sig och det finns nu många appar som erbjuder i princip samma tjänster.

  Vill du testa något nytt så kolla till exempel in Letgo, där du kan söka alla möjliga prylar, i ditt närområde.

  Ladda ner Letgo för Android
  Ladda ner Letgo för iPhone

   

  Plick är appen där du köper och säljer begagnade kläder.

  Ladda ner Plick för Android
  Ladda ner Plick för iPhone

   

  Shpock marknadsför sig som en gatuloppis där du kan handla nytt och begagnat till fast pris eller via budgivning.

  Ladda ner Shpock för Android
  Ladda ner Shpock för iPhone

   

  Clique ska vara appen för modeälskaren, en marknadsplats för att köpa och sälja second hand-kläder och accessoarer. Du som användare kan skapa och driva en egen liten butik i appen och du får provision på andras varor som säljs genom din butik.

  Ladda ner Clique för Android
  Ladda ner Clique för iPhone 

   

  Ta reda på vad märkningen står för

  Idag har vi en djungel av olika miljömärkningar och certifieringar på varor som vi köper dagligen. Men vad betyder de? Med appen Märkesguiden kan du snabbt få svar på vad Fairtrademärkningen egentligen betyder eller vad det innebär när det står "Bra Miljöval" på en tvättmedelsförpackning. Appen hjälper dig helt enkelt att bli lite mer medveten när du handlar.

  Ladda ner Märkesguiden för Android
  Ladda ner Märkesguiden för iPhone

   

  Fynda mat

  Matsmart.se är ingen app men ändå värd att nämna. Kortfattat så köper de in matvaror som av någon anledning inte går att sälja i butik. Det kan handla om att utseendet på förpackningarna ska bytas ut eller att det är kort datum på produkten.

  Du kan sen gå in i deras nätbutik och handla varorna med , enligt deras egna uppgifter, en snittrabatt på 50 procent. Varorna levereras till hela Sverige, antingen till din dörr eller till närmaste utlämningsställe.

  Det är kanske inte här du köper ditt dagliga mjölkbehov men det är ett bra sätt att hitta många andra varor till bra priser. Dessutom bidrar du till att minska matsvinnet.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!