• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stort test: Smarttelefoner hösten 2016

  Kamera, pris eller prestanda – vad är viktigast? Icakuriren har testat tio smarttelefoner och hittat utmärkta val i alla prisklasser.

  Stort test: Smarttelefoner hösten 2016

  Att det är hög klass på mobiltelefonerna på marknaden är det ingen tvekan om. I vårt test av tio smarttelefoner får alla mer än godkänt. Vi har valt att testa modeller i ett brett prisspann, från 1 490 kronor upp till 7 490. Och visst märks det skillnader mellan testets billigaste och dyraste telefon – men inte särskilt stora.

  – Här finns pengar att spara, det är tydligare än någonsin i det här testet, säger Dragan Pavlovic, från Pricerunner Digital Life, som har utfört testet.

  Testvinnaren hittar vi dock i det dyraste segmentet. Samsung Galaxy S7 Edge har en mycket bra prestanda, är helt vattentät, har en utmärkt
  kamera och en unik skärm som sträcker sig längs kanterna på telefonen.

  Dyrast i testet

  Iphone 7 faller på små saker, som att den är testets dyraste med en prislapp på nästan 2 000 kronor mer än vinnaren från Samsung. Den saknar också ett vanligt hörlursuttag, till det används samma uttag som för uppladdning, en detalj man kan irritera sig på. Där-emot är den också vattentät, har en mycket bra prestanda och en utmärkt kamera.

  – Fokus när vi köper ny smarttelefon ligger ofta på design och kamera, säger Dragan Pavlovic.

  Mest telefon för pengarna får du med Huawei Honor 8. 

  – Det är imponerande att en mobil i mellanprisklassen har likvärdig byggkvalitet som de betydligt dyrare modellerna Samsung Galaxy S7 Edge och Iphone 7, säger Dragan Pavlovic.

  Den har hög prestanda, utmärkta kameror, bra batteritid och stöd för två simkort.

  Så varför lägga flera tusenlappar extra på en mobil om du kan få en likvärdig för mycket mindre? Det beror lite på hur du använder din smarttelefon. För normal användning fungerar alla mobiler men har du många appar öppna samtidigt eller spelar grafikintensiva spel, är en premiummobil, i den övre prisklassen, ett smart val.

  För dig som föredrar en mobil i ett lite mindre format kan Sony Xperia X Compact vara ett bra val. 

  Bra budgetmodeller

  Med ett pris från 1 490 kronor får du med ZTE Blade V7 Lite, en helt godkänd smarttelefon, men med sämre prestanda och kamera än övriga. För bara en tusenlapp mer har vi Motorola Moto G4 Plus, med bättre kamera och prestanda, bra batteritid och plats för två simkort. 

  Två simkort är bra om du till exempel vill kunna ha din mobil både som privat mobil och jobbmobil. Den funktionen finns hos Huawei Honor 8,
  Motorola Moto G4 Plus och ZTE Blade V7 Lite. 

  Se hela testet på nästa sida>>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!