Test av fönsterskrapor

Att välja rätt fönsterskrapa är inte glasklart. Vi har testat fem modeller. Läs hela testet av fönsterskrapor här.

Så här testade vi:

Testet är gjort av Jan Andén på Bromma Fönsterputs och testreporter Kersti Byström. I testet valde vi att ställa fem olika modeller mot varandra. Skraporna är inköpta i Stockholmsområdet i mars i år. Priset är det vi betalade i butik.

Test av fönsterskrapor
Test av fönsterskrapor
Fönsterputsare Jan Andén testar fönsterskrapor. Hans bästa fönsterputstips är ljummet vatten med några droppar diskmedel. Foto: Kersti Byström

En av de få nackdelarna med vårsolens första strålar är att de grådisiga fönstren gör sig påminda. Kanske en ny skrapa kan göra jobbet roligare. Icakuriren har testat fem modeller av fönsterskrapor med hjälp av fönsterputsare Jan Andén som har 35 års yrkeserfarenhet.

Klassiska fönsterskrapan

Flera av de testade modellerna finns i flera fabrikat. Först ut i testet är den klassiska fönsterskrapan, här i version Maria.
Den är billig i inköp, tar liten plats och gör sitt jobb utan ränder.
Två kombiskrapor ingår också i testet: Icas och Smarts. Icas går inte att använda eftersom gummibladet lossnar stup i ett.
Smart har praktiskt mikrofiber som dock inte ersätter rengöringsmedel, vilket Smart hävdar.
– Ett fettavlösande medel, som diskmedel, är nödvändigt för att få bort avgaser och annan smuts, säger Jan Andén.

FlexiWipe har ett silikonblad som är alldeles för mjukt för putsning. Skrapan i sig är en ergonomisk katastrof. Den absolut dyraste fönsterskrapan är den uppladdningsbara från Kärcher. Ytterligare en onödig elektrisk pryl – eller?
Nej, maskinen har en mycket praktisk behållare som suger upp överflödigt vatten. Inga ränder och inget söl. Dessutom klarar man att utföra putsningen med en enda hand!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top