• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smaktest av falukorv

  Brosk och kemisk bismak. Dyraste falukorven får bottenbetyg i Icakurirens smaktest. Läs hela smaktestet av falukorv (öppnas i pdf-fil).

  Falukorv
  Godaste recepten på falukorv hittar du i vår receptdatabas. Sök på falukorv.

  Hög kötthalt är generellt sett ett bra riktmärke när du ska välja falukorv, men det är ingen garanti. I vårt smaktest av tio olika korvar hamnade de två köttrikaste, båda med 71 procent kött, i var sin ände av listan.

  Ica extra fin var en alltigenom perfekt upplevelse, härlig fast konsistens och en god kryddig, rökig smak som fick panelen att närmast dåna. Däremot var den lika köttiga från Melkers en betydligt mindre trevlig bekantskap. Trots ett ganska fint tuggmotstånd så gjorde den rikliga förekomsten av broskbitar och en kemisk bismak att den fick bottenbetyg. Lite pinsamt för tillverkaren som skryter med att man är den enda falukorven från Falun.

  Ica har även lyckats bra med sin standardvariant, som för sitt pris höll en oväntat hög klass. I kampen om utmärkelsen "Bästa köp" är det dött lopp mellan den och lågpriskedjan Lidls bidrag Enebacken.
  I övrigt är marknaden för den svenska vardagsgastronomins hörnpelare nummer ett ganska slätstruken. Det råder inga radikala skillnader bland 800-gramsringarna, ganska mesig smak och ospännande tugg. Väljer man lågprisalternativen med dito kötthalt får man räkna med framför allt trist konsistens, oavsett om den heter Ica Basic eller Coop x-tra

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!