Test av korkskruvar

Både proffs och amatörer föredrar små smarta kyparkorkskruvar. Läs hela testet av sex stycken korkskruvar.

Test av korkskruvar
Test korkskruv
Gör så här: Skruva ner spiralspetsen mitt i korken. Spjärna hävstångens nedre hack mot flaskmynningen och dra handtaget uppåt.

Korkskruvar finns i många olika modeller och utföranden. Men en av de populäraste är den så kallade kyparkorkskruven som används i restaurangvärlden. Liten, behändig och lätt att jobba med. Icakuriren har testat sex stycken.

En person med små och en med större händer testade vanliga kyparkorkskruvar på 75-centiliters vinflaskor med naturkork och med plastkork. Vi undersökte hur smärtfritt fällkonstruktionen öppnades, hur lätt kniven skar bort folien, hur enkelt spiralen drevs ner i korken, hur behagligt handtaget kändes i handen, hur smidigt hävstången lyfte ur korken och hur obehindrat korken avlägsnades från spiralen efteråt.

Korkdragarna mättes, alla skruvar var 6–7 centimeter, och vägdes. Vi kollade att spiralens centrum var tomt, annars smular den korken. Vissa skruvar är plastbelagda, men ingen skillnad märktes förrän urdragna korkar drogs av spiralen, då gick de plastbelagda något lättare.

Hävstången kan vara enkel eller ledad till två hack, vilket gör det smidigt att dra ut även långa korkar.
Stockholmspriser hösten 2011.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top