• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Test av pulsklockor

  En pulsklocka ska vara lätt att programmera, använda och läsa av. Vi har tagit pulsen på fem och hittat två favoriter, den billigaste och den superdyra. Läs testet av pulsklockor här.

  Test av pulsklockor
  Test av pulsklockor. Foto: Erik Hedman

  Pulsklockan kan vid första bekantskapen ses som ännu en leksak för prylgalna. I själva verket är den en mycket bra hjälp om du vill skaffa dig bättre kondition och uthållighet, oavsett om du är nybörjare eller elitmotionär.

  Klockan består av två delar: en sändare på ett bälte som du spänner runt bröstet och ett armbandsur som tar emot signaler och visar hur hjärtat arbetar, din puls. Små pipande ljud berättar när du ska öka eller sänka farten för att ligga inom den pulszon du valt för att träna rätt.

  Vi har granskat hur lätt det är att programmera pulsklockorna och hur de är att använda. Den dyraste klockan, Suunto, är överlägset lättast att programmera; du kan komma igång med första träningspasset efter några minuter. Vi har också kollat pulsbanden som spänns runt bröstet, de ska inte skava.

  Vi har även testat hur de tål vatten. På samtliga klockor anges att de är vattentäta ner till 30 meters djup. Vi la klockorna i blöt i 5 minuter. Alla klockor klarade det testet.

  Väckarklocka finns i alla – utom i den dyraste. Men det är kanske inte det första man frågar efter när man tränar...

  Bästa betyget får Suunto. Nästan lika bra är Oregon för 195 kronor. Det är bästa köp om du vill testa hur roligt det är att ta pulsen på din träning.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!