• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Test av bärbara grillar

  Bärbar grill ger frihet - men välj rätt modell. Dags för picknick och grillat. Läs testet av nio portabla grillar.

  Test av portabla grillar
  Foto: Nicklas Thegerström

  En grill som du kan bära med dig en bit in i grönskan får inte vara för tung och klumpig. Ändå ska den ge en bra grillbädd och vara lätt att hantera. Om sällskapet är stort och aptiten på topp så är det bra med en stor grillyta.

  Av de nio grillar vi granskat har sju lock som gör det möjligt att grilla indirekt. Bra om man har stora köttbitar som kycklingklubbor till exempel. Vi har ändå ansett att picknickgrillen i första hand används för lite enklare grillning utan lock.

  Testets vinnare är en av de två som saknar lock. Den kommer från Ica Maxi och är hopfällbar till en tunn platta. Den smarta konstruktionen gör att den har en stor grillyta, att draget blir bra vilket ger en mycket fin glödbädd och att bädden hamnar ett gott stycke under gallret. Det innebär att det blir grillat och inte bränt.
  Den är dessutom behändig att bära med sig. En marginell nackdel gentemot de övriga grillarna är att grillkolen måste bäras separat.

  Övriga går att ladda med grillkol redan innan man beger sig i väg hemifrån.

  Den billiga grillhinken från Landmann ger bra resultat och är man bara några få räcker kapaciteten hyggligt.

  Lägst betyg får grillen från Clas Ohlson. Den är snarlik Webers Go Anywhere, men med en stor skillnad. Den är grundare, vilket gör att grillkolen ligger mycket nära gallret. Det gör det omöjligt att till få en bra grillning, här blir det garanterat bränt!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!