• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Rom - smaktest

    Rom kan vara lockande på påskbordet. Men smakvariationerna är stora och smakpanelen fann ingen riktig höjdare. Läs smaktestet av rom här.

    Rommens röda färg känns perfekt till påskbordets hårdkokta ägg. Många vill kunna forma toppar eller göra små äggformade klickar med tesked, för att åstadkomma detta behövs både förtjockningsmedel eller stabiliseringsmedel och färgämnen. Överhuvudtaget finns det gott om tillsatser i produkterna när man läser burkarnas finstilta deklaration.

    Färgen varierar mellan starkt röd och orangeröd, beroende på vilka färgämnen som använts. Falkeskogs rom känns onaturligt orange, Abbas har en grumlig, grågrön färgton i den djupare röda färgen medan Enghavs vegetariska tångkaviar är vasst neonorange.
    Somliga kaviarer känns slemmiga, de trådar sig obehagligt när man skedar rommen ur burken. Falkeskogs rom ser lös ut, men håller ihop.
    Sältan i produkterna varierar mycket, från svag till stark, från frisk till sunkig. Bästa sältan finns hos Willys stenbitsrom, vilket gör att den fått blindtestets bästa betyg. Rommens gissel är tran­smaken, som i Icas kaviar var så framträdande att omdömet bara kunde bli sämst i test.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!