• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Stora skillnader mellan våfflorna

    Lagom till våffeldagen provsmakade vi rykande nygräddade hjärtan av de vanligaste pulvermixerna.Läs hela smaktestet här!

    Inte för att det är svårt att svänga ihop egen våffelsmet. Men man måste ha mjölk, ägg eller grädde hemma. Recept ska väljas: Gräddrikt varmfrasigt, mjölkbaserat och magert eller äggigt med fraset kvar som kallnade våfflor.
    Kanske mera praktiskt att ha pulvermix i skafferiet. Alla sorter kräver dock tillsats av smält smör.
    Matredaktionen bänkade sig runt våffeljärnet och provsmakade mixvåfflor, utan tillbehör.
    Vi bedömde utseende, doft, smak och konsistens, samt smetens hanterbarhet. Alla sorter var fullt njutbara, med märkbara skillnader. Vi gräddade alla våfflor i samma välanvända våffeljärn. Ikonen Kejsarvåfflan fastnade envist i järnet.
    Bakpulver ingår i våffelmixerna liksom E-nummer E450 (olika natriumfosfater) och E500 (natrium(bi)-karbonat).
    Utmärkt gluten­fri mix finns på Coop, Mixwell, pris cirka tjugo kronor.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!