• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Blodpudding

  Blodpudding är nyttig och billig mat, proppfull med uppiggande järn. Men vilken är godast? Icakuriren har svaret.Läs hela smaktestet här! Recept på blodpudding

  – Känns tydligt att den är gjord på riktigt blod, förkunnade en provsmakare om blodpuddingen från Andersson & Tillman. Panelmedlemen hade rätt, övriga produkter i testet är gjorda på blodpulver eller blodprotein. Andersson & Tillman smakar som riktig gammaldags, hemgjord blodpudding och blev också testets vinnare.
  Blodpudding och blodkorv har ungefär samma ingredienser, skillnaden är formen. Blodpudding görs som en smet som gräddas i form i vattenbad. Blodkorv görs på smet som stoppas i fjälster och kokas, denna förknippas mest med södra Sverige.
  Det stora rikstäckande sortimentet har reducerats till några få sorter från samma tillverkare, Lithells, som ligger bakom fyra av sju sorter. I Stockholm hittade vi endast en lokal variant, vinnaren Andersson & Tillman i Uppsala. Men runt om i landet finns det lokala tillverkare som gör blodpudding i mindre skala på hantverksmässigt sätt.

  Läs hela smaktestet här!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!