Pasta

Vit men fiberrik pasta

En ny pasta, tänkt att upplevas som en vanlig, men med en fiberhalt som till och med överstiger fullkornspastans finns nu på marknaden.

Läs minitestet av pasta här. (Öppnas i en PDF-fil i nytt fönster)

Zeta Fibra Bianca som den heter är berikad med havrefibrer och finns i sex olika former från cellini till spagetti. Hur denna nyhet står sig mot fullkornspasta och vanlig pasta ska vi nu reda ut. Vi valde, förutom Fibra Bianca, att testa en fullkornspasta gjord på 100 procent fullkorn, en på 55 procent och en vanlig pasta. Formen var skruvar, så kallade fusilli.

Slutsats: Den nya Zeta Fibra
Bianca är god och har trots sin högre fiberhalt inte samma grova fullkornskänsla som den hundraprocentiga fullkornspastan men den finns där ändå. Vill du lura i skeptiska familjemedlemmar lite mer nyttiga fibrer så tror vi att den fungerar. Men till den festliga, eleganta skaldjurspastan bör du välja en vanlig pasta av god
kvalitet till exempel Barilla.

Av: Måns Falk

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top